Maggie Smith: A gyönyörű fiatal tehetség, a Harry Potter McGonagall professzora – lenyűgöző fotók

Maggie Smith: A gyönyörű fiatal tehetség, a Harry Potter McGonagall professzora - lenyűgöző fotók

Dame Maggie Smith, a brit színjátszás ikonja szeptember 27-én, péntek kora reggel 89 éves korában halt meg. A Harry Potter-filmek McGalagony professzora és a Downton Abbey Violet Crawley-ja generációk kedvence volt, akit több mint hét évtizedes pályafutása során számos díjjal ismertek el.

Dame Maggie Smith szeptember 27-én, 89 éves korában elhunyt családja és barátai körében. A Harry Potter és a Downtown Abbey sztárja kétszeres Oscar-díjas, négyszeres Emmy-díjas, háromszoros Golden Globe-díjas angol színésznő volt. Smith 1934. december 28-án született Ilfordban, Angliában, és több mint hét évtizedes pályafutása során maradandót alkotott a színház, film és televízió világában.

Maggie Smith tehetsége már fiatalkorában kibontakozott, és karrierje gyorsan ívelt felfelé mind a színpadon, mind a filmvásznon. A Harry Potter filmsorozatban Minerva McGalagony professzor szerepével vált világhírűvé, de több mint 60 filmben nyújtott emlékezetes alakítást. Smith 1990-ben II. Erzsébet királynő dáma (dame) kitüntetést kapott a művészethez való hozzájárulásáért. Maggie Smith színészi tehetsége és sokoldalúsága örökre beírta magát a színházi és filmes történelembe.

Tovább a cikkhez