A kép forrása: Femina.hu
Egy új kutatás szerint sokkal egészségesebbé válik az étrend, hogyha ezeket az élelmiszertípusokat kiiktatja belőle az ember.
A modern táplálkozásban egyre több figyelem irányul az ultra-feldolgozott élelmiszerek káros hatásaira. Sokan fogyasztanak ilyen termékeket, ám kevesen vannak tisztában azzal, hogy milyen káros hatása lehet annak, ha túl gyakran szerepelnek a mindennapokban. Az ultrafeldolgozott ételek túlzott fogyasztása nemcsak a kettes típusú diabétesz kialakulásához járulhat hozzá, hanem növeli a zsírmáj, a szív- és érrendszeri betegségek, valamint más súlyos egészségügyi problémák kockázatát is. Az étrend egyszerű átalakításával jelentősen csökkenthetők ezek a veszélyek. Az ultrafeldolgozott élelmiszerek minimalizálása és helyettük kevésbé feldolgozott alternatívák választása javasolt a hosszú távú egészség megőrzése érdekében.