Figyelmetlen fogyasztás: 9 rákkeltő összetevő az ételekben, amit érdemes kerülni

Figyelmetlen fogyasztás: 9 rákkeltő összetevő az ételekben, amit érdemes kerülni

A daganatos megbetegedések esetén általános jelenség, hogy sok szélsőséges információ kering az étkezési szokásokkal kapcsolatban.

Az utóbbi időben évente 7500-8000 nőt és 150-200 férfit diagnosztizáltak rosszindulatú emlődaganattal Magyarországon. A mellrák kialakulásának kockázatát hatékonyan lehet csökkenteni megfelelő étkezési szokásokkal, rendszeres testmozgással és egészségtámogató szokásokkal. Sok a szélsőséges információ az étkezéssel kapcsolatban, azonban a változatos, mértékletes és kiegyensúlyozott táplálkozás a működő megoldás. Az étrend és a rákkockázat összefüggéseit feltérképező kutatások olykor egyszerűsített megközelítést alkalmaznak. Nagyon fontos azonban megfelelő szaktudással és alapos állapotfelméréssel az egyéni étrend kiválasztása.

Tovább a cikkhez