Gasztronómiai mesterfogás: Franciás rakott hal díjnyertes furminttal

Gasztronómiai mesterfogás: Franciás rakott hal díjnyertes furminttal

Közelednek az ünnepek, már egyre többen gondolkodnak azon, hogy mi legyen az idei menü. Vannak, akik ragaszkodnak a hagyományokhoz, míg mások szeretnének újítani, új ételeket kóstolni. Ezúttal nem csupán egy új ételt, de egy díjnyertes furmintot is ajánlunk mellé!

Zichy Anna ismert és elismert borász a magyar borászat világában. Tavaly aranyérmet nyert pezsgőjével, idén pedig bronzérmet szerzett első furmint borával a Winelovers Wine Awards-on. A furmint Magyarország egyik legjelentősebb szőlőfajtája, melyet a magas savtartalom, gazdag ásványosság és elegáns, komplex ízvilág jellemzi. A furmintból különböző stílusú borok készülnek, a könnyedtől a testesebbekig. A furmint borok illatában zöld almát, körtét, citrusféléket és mézes jegyeket fedezhetünk fel, ízükben friss gyümölcsösség és ásványos karakter jellemző. Zichy Anna furmint bora remekül párosítható egy halas étellel, melyet akár karácsonyi asztalon is tálalhatunk.

Tovább a cikkhez