A kép forrása: Dívány
A szív- és érrendszeri betegségek kockázatát jelentősen növelik ezek az ételek. Ha nem akarsz kórházban kikötni, ajánlott kerülnöd őket.
A kardiológusok által végzett kutatások szerint a helytelen táplálkozás komoly hatással lehet a szív egészségére, és bizonyos ételek fogyasztása növelheti a szívbetegségek kockázatát. A feldolgozott húsok, vörös húsok, tranzsírokban és nátriumban gazdag ételek kerülendők, és javasolt helyettük egészségesebb alternatívákat választani. A diétás üdítőkben lévő aszpartám fokozza az édességek iránti vágyat, ezért kockázati tényező lehet az elhízás szempontjából. A túlzott sófogyasztás vérnyomásproblémákat okozhat, ezért fontos a mértékletes sóbevitel. Emellett a hozzáadott cukrot tartalmazó gabonapehelyeket érdemes kerülni, és helyettük a zabpelyhet fogyasztani friss gyümölccsel.