A kép forrása: Dívány
Valójában tele van a szervezet számára nélkülözhetetlen tápanyagokkal.
A burgonya sokan bő zsiradékban sütik ki, így nem egészséges ételnek tartják, pedig megfelelő főzési technikával tápláló és egészséges fogás lehet. Tele van esszenciális tápanyagokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, támogatja a szervezet működését, erősíti az immunrendszert és csökkenti a vérnyomást. Rostjai hosszabb időre eltelítenek, és támogatják a bélrendszer egészségét. Káliumtartalma jó hatással van a szív egészségére, az izomműködésre és a folyadékegyensúlyra. Antioxidánsai lassítják az öregedési folyamatokat, rákellenes tulajdonságokkal rendelkeznek, és jótékonyan hatnak a bélrendszerre. A megfelelő főzési technikával megőrizhető kiemelkedő tápanyagprofilja, és elkerülhető a súlygyarapodás.