A kép forrása: Blikk
A táplálkozási szokásaink egészségünk alapját képezik, de gyakran alábecsüljük az öregedési folyamatra gyakorolt hatásukat. De hogyan biztosíthatjuk a hosszú távú vitalitást a megfelelő táplálék kiválasztásával? A citymagazine.si szakértői elárulják, mire figyeljünk.
A biológiai életkor nem csupán egy szám a naptárban, hanem sejtjeink és szöveteink működésének állapotát tükrözi. Kutatások szerint a feldolgozott élelmiszereket gyakran fogyasztók biológiai életkora alacsonyabb lehet, mint az az életkorukhoz képest várható lenne. Ez a jelenség nemcsak a közérzetünkre van hatással, hanem befolyásolja, hogy szervezetünk milyen gyorsan regenerálódik belülről. A feldolgozott élelmiszerek rostokat és fontos tápanyagokat veszítenek, emellett káros vegyi anyagokat is tartalmaznak, amelyek növelik a krónikus betegségek kockázatát. A cukorban gazdag táplálkozás krónikus gyulladást és sejtkárosodást okoz, felgyorsítva az öregedést.