Gyömbér nélkül nem ugyanaz: hatásos étkezés a puffadás és gyulladások csökkentésére

Gyömbér nélkül nem ugyanaz: hatásos étkezés a puffadás és gyulladások csökkentésére

Egészséges, gyulladáscsökkentő, és igazi ízbomba – ezek az ételek gyömbér nélkül elképzelhetetlenek!

A gyömbér rendkívül sokoldalú fűszer, mely nemcsak az ízeket gazdagítja, de pozitív hatással van a szervezetre is. Gingerol nevű hatóanyaga erős gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Emésztést segíti, puffadást csökkent, hányingert enyhít, sőt a szív egészségének megőrzésében is szerepet játszhat. Immunitást javítja és az ellenálló képességet is növeli. Gyömbért frissen, szárítva vagy por formájában használhatjuk. A fűszer elengedhetetlen számos egészséges étel elkészítéséhez reggelire, ebédre vagy vacsorára. Fontos rákellenes és betegségmegelőző hatású fűszereket rendszeresen fogyasztani.

Tovább a cikkhez