A kép forrása: Dívány
Ha nem akarsz fázni, használd ezeket a hétköznapi fűszereket: felmelegítenek.
A melegítő hatású élelmiszerek, fűszerek, mint a fahéj, szegfűszeg, gyömbér, chili, bors vagy kardamom, élénkítik a vérkeringést és energikusabbnak érezhetjük magunkat tőlük. Kutatások kimutatták, hogy a melegítő hatás összefügg bizonyos tápanyagok jelenlétével az élelmiszerekben. A gyömbérben lévő gingerol aktiválja a melegérzékelő receptorokat, míg a szegfűszegben található eugenol édeskés, kesernyés és csípős ízt ad. A fenti fűszerekből készíthetünk meleg teákat a hideg időben, amelyeket akár kombinálhatunk is egymással. A gyömbérből, fahéjból, szegfűszegből, kardamomból és borsszemekből álló fűszerkeverékből készíthető fűszeres tea vagy kávé.