A kép forrása: Dívány
Érdemes elkerülni néhány ételt, ha nem akarsz sokkal öregebbnek látszani, mint amennyi valójában vagy.
A bőr öregedését gyorsító élelmiszerek legfontosabb közös tulajdonságai között a leglényegesebb a rosttartalom, illetve az antioxidánsok hiánya, de gyulladásnövelő hajlamuk, állati eredetük is roncsolhatja hámszöveteinket. Az egészséges bőr fenntartásához elengedhetetlenek az antioxidánsok, melyeket a teljes értékű növényi élelmiszerek, zöldségek és gyümölcsök biztosítanak. A kollagének fontos szerepet játszanak a bőr rugalmasságának megőrzésében, és az rostokban gazdag táplálkozás elengedhetetlen a bőr rugalmasságának fenntartásához. A feldolgozott húsok, gyorsételek, olajban sült ételek, cukros-szénsavas üdítők és a tejtermékek jelentős mértékben ronthatják a bőr állapotát, különösen 40 éves kor felett.