A kép forrása: Bors
Egyél diót és ne dobd ki a görögdinnye héját! A dietetikusok szerint néhány trükkel érdemes kiegészíteni a táplálkozást, mert nemcsak fogyni lehet tőlük, hanem nagyon jó hatással vannak a szervezetre is.
Sok gyümölcsöt és zöldséget kell fogyasztani a jó egészség érdekében. A leveles zöldségek fogyasztása és a gyorsételek mellőzése tartós előnyökhöz vezet az egészség megőrzése érdekében. A hűtőszekrényben kell tárolni a romlandó termékeket, például a tejet és a sajtot. A dióféléknek és a magvaknak is hűtésben kell tárolni, mert ez megakadályozza a bennük lévő zsírok oxidációját. A fokhagyma és a hagyma gazdag C-vitaminnal és antioxidánsokkal, erősítik az immunrendszert és csökkentik a gyulladást. A likopin, ami a paradicsom fő tápanyaga, segít csökkenteni a gyulladást és a fogyást is támogatja. A görögdinnye héja kevesebb cukrot és több rostot tartalmaz, amely lassítja az emésztőrendszert, csökkentve az éhségérzetet. Az olívaolaj omega-3 zsírsavat tartalmaz, segítve a fogyást.