A kép forrása: Blikk
Az anyatej mellett a tojásfehérje a legjobban hasznosuló természetes fehérjeforrás az emberi test számára, nem véletlenül hívják a tudósok szuperélelmiszernek.
A fehérje önmagában nem elegendő táplálék, más tápanyagokra is szükség van az egészségünk megőrzéséhez. A tojássárgája vasat, vitaminokat és fontos zsírsavakat tartalmaz, ezért ajánlják a tojás fogyasztását minden korosztálynak. Vannak életciklusok és speciális állapotok, amikor kifejezetten nagy szükségünk van tojásfehérje-tartalmú ételekre, például a sportrehabilitációban résztvevő sportolók esetében. A korspecifikus kategóriába az idősek tartoznak, akik az időskori csontritkulás miatt kalciumban gazdag ételekre van szükségük. A healthy aging lényege, hogy ne csak hosszan, hanem minőségben is éljünk, ezért az egészséges táplálkozás kiemelten fontos. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és a Semmelweis Orvostudományi Egyetem humántesztekkel és technológiai fejlesztésekkel is részt vesz a kor- és állapotspecifikus termékek kutatásában és fejlesztésében.