A séf figyelmeztetése: óvakodj ezektől az összetevőktől a konyhában

A séf figyelmeztetése: óvakodj ezektől az összetevőktől a konyhában

Ha szeretnéd elkerülni az ételmérgezéseket és az élelmiszerek okozta fertőzéseket, ezekre a konyhai veszélyforrásokra ügyelj.

Stiller Tamás, a kreatív séf, tanácsokat ad az egészséges és takarékos bevásárláshoz. Figyelmeztet, hogy a vákuumcsomagolt csirkehúst célszerű minél előbb feldolgozni, mert hamar romlásnak indulhat. Tapasztalatai szerint a hús minősége nem mindig felel meg a szavatossági időnek ellenére. A legjobb, ha megbízható forrásból vásárolunk, és friss húst válogatunk. Gombavásárláskor fontos a megbízhatóság és a szakértői igazolás. A földes áruk és zöldségek megfelelő elkészítésére is oda kell figyelni, hogy elkerüljük a csalódást. A spárga szezonjában is fontos a megfelelő tisztítás.

Tovább a cikkhez