A Dietetikusok által Ajánlott Legmegfelelőbb Gabonafélék

A Dietetikusok által Ajánlott Legmegfelelőbb Gabonafélék

Szokták mondani, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés a nap folyamán, mert, ha megfelelő mennyiségben tartalmazza a különböző tápanyagokat – szénhidrát, fehérje, gyümölcs és zöldség -, akkor hosszan tartó energiát biztosít. De különösen a rohanós hétköznapi reggeleken nincs időnk erre az étkezésre, így gyorsan összedobunk valamit, például eszünk egy előre csomagolt croissant vagy egy kis gabonapelyhet joghurttal.

Gabonapelyhek egészséges választásnak tekinthetők, fontos azonban figyelembe venni a hozzáadott cukor mennyiségét. Patricia Bannan dietetikus szerint a legjobb választás olyan gabonapelyhek, amelyek kevesebb, mint 5 gramm hozzáadott cukrot tartalmaznak adagonként. A teljes kiőrlésű gabonákból készült gabonapelyhek gazdag tápanyagokban és rostokban. A legegészségesebbek azok, amelyek kevés vagy egyáltalán nincs hozzáadott cukor, és teljes kiőrlésű összetevőkből készülnek. A zab gazdag rostokban és jótékony hatású béta-glükánban.

Tovább a cikkhez