A kép forrása: Blikk
Egy vitamin kulcsszerepet játszik a bél egészségének fenntartásában, és hozzájárulhat a bélpolipok és a bélrák kockázatának csökkentéséhez, ezért érdemes figyelmet fordítani a megfelelő bevitelére. A vitamin forrásai közé tartoznak a zsíros halak és a napfény, amelyek hozzájárulhatnak a bél egészségének megőrzéséhez is.
A bélrák a harmadik leggyakoribb rákfajta a férfiak és a második a nők körében. Évente akár 1,2 millió esetet diagnosztizálnak. A D-vitamin fontos a bél egészségének megőrzésében és a bélrák csökkentésében. A D-vitamin segíthet a bélpolipok kialakulásának megelőzésében, csökkentheti a gyulladást, és a potenciálisan malignus polipok kockázatát is csökkentheti. Dr. Alexander Myasnikov elismert szakember a bélbetegségek és a rákmegelőzés területén, hangsúlyozza a megelőzés fontosságát.