Aki kóstolta, maradandó élményt szerzett: az ízletes alföldi vörös

Nem keressük azokat a vörösborokat, amelyek bár korrektül vannak elkészítve, de munka a megivásuk. Az ember nem azért iszik bort, hogy dolgozzon vele, hanem épp’ ellenkezőleg, a bor a relaxáció és a vidámság, a pihenés és a szabadság médiuma. Ilyesmi az eheti vörösünk, Koch Csaba cabernet franc-ja.

Koch Csaba a fáradhatatlan borember, aki a semmiből, önerőből küzdötte fel magát a hatalmas birtok felépítéséig. Borotán egy nagy, 150 hektáros birtokot rakott össze, valamint van egy kis birtoka Villányban is. A Kochok a 18. század óta borászkodnak, legfőképpen a Kunságban, a hajós-bajai térségben. A terroir fontos elemei közé tartozik a klíma, Hajós-Baján irdatlanul meleg, valamint a borász származása, aki sváb. Az országos borászati kultúrához is hozzájárultak, például Hajóson világszép pincesort építettek.

Tovább a cikkhez