A kép forrása: Blikk
Gyümölcs- és zöldségnyárs, nyári főzelék, grill húsok, házi készítésű fagylalt. A változatos és vitamindús étrend mind hozzájárul ahhoz, hogy a gyerekek a vakáció alatt is energikusak és egészségesek legyenek. Édességet inkább tízóraira vagy uzsonnára fogyasszanak, a legfontosabb pedig a mértékletesség – mondta Czuppon Krisztina, a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika Tűzoltó utcai részlegének dietetikusa, aki mintaétrendet is ajánl.
A Semmelweis Egyetem közleménye szerint a nyári szünetben felborulhat az étkezési ritmus, ami miatt a gyerekek csak megszokásból esznek, nassolnak, csipegetnek, és akár étkezések is kimaradhatnak. Fontos, hogy a reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna és vacsora is meglegyen, valamint a napi egyszeri főtt étel elfogyasztása is elengedhetetlen a gyermekek aktív fizikai- és szellemi fejlődéséhez. A rendszeres étkezések biztosítják a szervezet szükséges tápanyagmennyiségét, amely elengedhetetlen az egészséges fejlődéshez. Fontos az étkezés mellett a bőséges folyadékfogyasztás, amely leginkább vízből, cukormentes házi limonádéból és kis mennyiségű gyümölcsléből álljanak. Gyümölcs és zöldség fontosak az egészséges étrendben.