A kép forrása: Blikk
Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a háztartásokban az air fryer-ek, amelyek ideálisak mindenféle étel elkészítéséhez, legyen szó ropogós csirkeszárnyakról, sült krumpliról vagy akár desszertekről. Sokan választják itthon is a hagyományos sütési módok helyett gyakran ezt az eszközt, de vajon tudják-e, milyen mellékhatásai lehetnek. Mutatjuk!
A forrós levegős sütőben egészségesebbek az ételek, de óvatosnak kell lenni a használatukkal. Akrilamid vegyületek keletkezhetnek túlzott hőmérsékleten, amelyek daganatképzéshez vezethetnek. A hosszú sütés csökkenti az ételek tápanyagtartalmát, különösen a vízben oldódó vitaminok vesznek el. Az air fryerben készült ételek kevesebb zsírt tartalmaznak, de a nagyobb mennyiségű fogyasztás súlynövekedéshez vezethet.