Az izraeli háború drámai fordulata: magas rangú vezetőket likvidáltak és a Hamász veszít az ellenőrzés felett a Gázai övezet északi részén

Az iszlamista Hamász terrorszervezet fokozatosan elveszti az ellenőrzést a Gázai övezet északi része felett – jelentette a helyi média vasárnap a katonai szóvivő közlése alapján.

Az izraeli csapatok hétvégi csatában százötven palesztin fegyverest öltek meg, köztük terrorszervezet magasabb rangú vezetőit. A légierő, harckocsizó és tüzérségi egységek közös támadásával vették be a Badr erődítményt. Hat izraeli katona vesztette életét péntek óta, köztük Matan Meir tartalékos katona. Felszámoltak egy Hamász-osztagot a Blue Beach nevű szállodában. A harcok kiterjedtek Gáza város északi részére, valamint a Sati menekülttáborra. Az izraeli hadsereg kiterjesztette a harcokat a Sifa Kórház melletti Sati menekülttáborra. Izrael célul tűzte ki a Hamász katonai erejének felszámolását, és kiemelten fontosnak tekinti Jahijja Szinuár és Mohammed Deif kézre kerítését vagy megölését.

Tovább a cikkhez