P1life
A kép forrása: Blikk

Hű barátból hűtlen ellenség: az ukrán elnök ex-bizalmasa szövetségre készül az oroszokkal a hatalom megragadása érdekében

Blikk

Nem akárki akarja legyőzni Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt a jövő márciusban esedékes választáson: volt tanácsadója, aki rögtön hivatalba lépése után befejezné a háborút az oroszokkal, akár az elvesztett területeik árán is. Olekszij Aresztovics szerint semmi esély Ukrajna győzelmére. Ő az a politikus, aki egy videóban arról beszélt, hogy egy nőt meg kell dugni utána el kell tiporni.

Az ukrán elnökválasztáson Volodimir Zelenszkij elnöknek váratlan kihívója akadt Olekszij Aresztovics személyében. Aresztovics bírálja az ország vezetését, szerinte belefáradtak a harcokba és esélytelen Ukrajna győzelme Oroszország ellen. A politikus szövetséget vizionál Oroszországgal, és szerint egy erős, szabad és demokratikus ország után Ukrajnát Oroszország szövetségeseként látja. Aresztovics kritikája miatt romlott meg a kapcsolata Zelenszkijjel, és távozott az Ukrán Elnöki Hivatal kommunikációs tanácsadói posztjáról.

Tovább a cikkhez