A zseniális David Fincher újra elkápráztat: A gyilkos egy feszült thriller, ami az utolsó pillanatig végig izgulja a nézőt

Kilenc évvel a Holtodiglan után újra egész estés thrillerrel jelentkezik David Fincher, a modern krimi királya, aki ezúttal egy célt tévesztő bérgyilkos elméjét tárja fel előttünk A gyilkos című, a Netflixen már elérhető filmben. A Hetedik és a Zodiákus rendezőjétől megszokottan ezt hidegvérrel, vérfagyasztó precizitással teszi, egy pofátlanul zseniális Michael Fassbenderrel a címszerepben. Bár első kockától az utolsóig tartja a feszültséget a filmben, a végét katarzis nélkül zárja le, a Finchertől megszokott nagy csavar elmarad – vagy mégsem? Kritika.

David Fincher francia képregénysorozatot filmesített meg, amelynek a főszerepét Brad Pitt helyett Michael Fassbender játszotta. A film a Netflixen debütált, és nagy sikert aratott a nézők körében. A történet egy hivatásos bérgyilkosról szól, aki egy célt elvétele után menekülni kényszerül, majd bosszút áll. A film kritikailag is sikeres volt, Fincher precíz rendezése és Fassbender alakítása kiemelkedően átjött. A mozi lebilincselő és szórakoztató bosszúhadjáratot mutat be, Fincher pedig a főhős autós várakozásait lassabb tempóval festi meg, ezzel is fokozva a film hangulatát.

Tovább a cikkhez