A kép forrása: Blikk
Zöldalma illat, nagyon gyümölcsös korty, ásványos benyomás, az olaszrizling meleg kereksége és a telt, harmonikus, kerek és tüzes kortyban szalmásságának halvány villanása, a kéknyelű és a rózsakő élénk savai. Elegáns, visszafogott képlet, szép akkord, remek gasztrobor fehér húsú halakhoz, harcsához, fogashoz, de zsírosabb storykkal is félkézzel elbánik, egy kacsasült vagy pontypatkó is vígan el van vele, kecskesajt vagy gomolya, friss csirkesaláták.
A magyar bor sikere most négy tényezőtől függ: az igényes piac elvárja a könnyed, gyümölcsös, alacsony alkoholtartalmú, de tartalmas borokat, valamint a helyi karakteres fajtákat. Emellett a borturizmus és az eredeti gasztronómiai élmény is nélkülözhetetlen. Fontos szempont továbbá a borok savtartalma, amely a globális felmelegedés idején kiemelt jelentőséggel bír. Borbély Tamás 2020-ban év borásza volt, stílusa kicsit mérnökis-maszkulin, 21 hektáros tomaji pincészetét remekül menedzseli családjával. A helyi eladásban a borok harmada fogy el, és a vendégházban lehet lazulni.