Láthatatlan veszély: Magyar kamionos rémtette az autópályán

Hátborzongató eset történt a Salzburg felé tartó autópályán. Az erőszakba torkolló ügy előzménye egy ártatlan koccanás volt.

Egy magyar rendszámú kamion a müncheni körgyűrűt elhagyva Salzburg felé tartott az A 99-es sztrádán. Aschheim és Kirchheim között járt már, amikor véletlenül nekikoccant egy autónak. A nyergesvontató sofőrje azonban nem állt meg, hiába integetett neki az autó anyósülésén ülő fiatal lány. Az este még október végén történt. Péntek volt, nem sokkal múlt délután három óra, ilyenkor hatalmas dugó alakult ki az autópályán a határ felé. Egy idő után mindkét jármű már csak lépésben tudott haladni, míg végül eljött a pillanat, hogy meg kellett állniuk. Először az autó fékezett, majd a mögötte érkező kamion. S ekkor egészen váratlanul, brutális fordulatot vett az addig piti incidensnek tűnő esemény. A magyar kamion anyósüléséről egy ötven körüli, kopasz, tagbaszakadt férfi szállt ki, aki komótos léptekkel az autó jobb oldali ajtajához sétált. Vérfagyasztó pillanatok következtek. Az autóban két fiatal lány ült. A vezető mellett ülő 19 éves utas leengedte az ablakot, hogy beszélni tudjon a férfival. De megszólalni már nem tudott, egyetlen hang sem jött ki a torkán. A kopasz ugyanis az autóhoz érve azonnal megragadta a torkát
estemény. Az autóban két fiatal lány ült. A vezető mellett ülő 19 éves utas leengedte az ablakot, hogy beszélni tudjon a férfival.De megszólalni már nem tudott, egyetlen hang sem jött ki a torkán. A kopasz ugyanis az autóhoz érve azonnal megragadta a torkát és fojtogatni kezdte. Először a leeresztett ablakon keresztül akarta kihúzni a védtelen nőt a kocsiból, majd egy idő után taktikát váltott és kinyitva az ajtót, ki akarta tépni az ülésből. A lány életét az mentette meg, hogy közben elindult a kocsisor és barátnője hirtelen gázt adva lerázta az útszéli vendettára készülő magyart.

Tovább a cikkhez