A kép forrása: Dívány
Számtalan élelmiszer növelheti a migrénes fájdalmakat, mutatjuk, mit érdemes a tányéron hagyni, ha hasogat a fejünk.
Világszerte mintegy egymilliárd embert érint az a típusú fejfájás, melyet röviden csak migrénnek nevezünk. A migrén gyakran jár látási nehézségekkel, rohamokban érkező görcsös fejfájással. A táplálkozásunk nagy hatással van a migrénre, bizonyos ételek súlyosbíthatják a tüneteket, például a hisztamintartalmú élelmiszerek. Hisztaminintolerancia esetén a migrén egyik vezető tünete lehet. Az alkohol, kávé, csokoládé és feldolgozott húsok fogyasztását érdemes óvatosan kezelni migrénes rohamok idején. A dietetikusok eliminációs diétát javasolnak a kiváltó élelmiszerek felismerésére, amely során az adott élelmiszert teljesen mellőzzük 2-3 héten keresztül.