A menzák utált ételeje valójában a legtáplálóbb ételek egyike

A menzák utált ételeje valójában a legtáplálóbb ételek egyike

Szinte minden testrész számára áldásos hatású, ráadásul sokféleképpen variálható.

A sárgaborsó és a zöldborsó valójában ugyanaz a növény, azonban különböző formában fogyasztjuk. A sárgaborsó hántolva és szárítva kerül a boltok polcaira, és sok egészségügyi előnnyel jár a fogyasztása. Gazdag rostban, ásványi anyagokban, vitaminokban és antioxidánsokban. Hatékonyan támogatja a szív egészségét, segít a vérnyomás szabályozásában, és pozitív hatással van a koleszterinszintre. Emellett kedvezően befolyásolja az emésztőrendszert, ajánlott cukorbetegeknek és inzulinrezisztenseknek. Fokozatosan emeli meg a vércukorszintet, és jóllakottságérzetet biztosít. Ajurvéda szerint fűtő hatású élelmiszer, így hideg napokon kifejezetten ajánlott fogyasztani.

Tovább a cikkhez