A Ráktípusok Ellen Védő Mártogatós Recept

A Ráktípusok Ellen Védő Mártogatós Recept

A csicseriborsó jó lehetőséget ad, hogy változatosabbá tegyük szendvicseinket. De nem is gondolnád, milyen sok előnye van, ha rendszeresen fogyasztod.

Az étrendünk fontos részét képezheti a csicseriborsó és a hummusz, melyek kiváló növényi fehérjeforrások és számos egészségügyi előnnyel bírnak. A csicseriborsó gazdag B9-vitaminban, vasban, magnéziumban és cinkben, míg a hummusz rostokat, E-vitamint, kalciumot és egészséges zsírokat tartalmaz. Az olívaolaj a hummusz krémes állagát adja, szívünk számára fontos egészséges zsírok forrása. Mind a csicseriborsó, mind a hummusz csökkentheti a LDL-koleszterint és segíthet az érgyulladás csökkentésében. Továbbá a csicseriborsó alacsony glikémiás indexe és a hummusz segítése a bélflórán keresztül hozzájárulhat a szív egészségéhez.

Tovább a cikkhez