A reggeli kedvesség és a demencia kockázata: Az összefüggés felismerése

A reggeli kedvesség és a demencia kockázata: Az összefüggés felismerése

Az egészségünk, de legfőképp a memóriánk bánhatja, ha reggelire rosszul választunk ételt.

A General Psychiatry folyóiratban megjelent tanulmány szerint a gabonapehely fogyasztása összefüggésbe hozható a demencia kialakulásának kockázatával. A B1-vitamin vagy tiamin fontos szerepet játszik az egészséges emberek kognitív hanyatlásában, és a megfelelő mennyiségű tiamin fogyasztása fontos az agysejtek megfelelő működéséhez. A kutatók szerint napi 0,68 mg tiamint kellene fogyasztani, mivel a túl sok vagy túl kevés B1-vitamin potenciálisan hozzájárulhat a mentális hanyatláshoz. Az alacsony tiaminbevitel bizonyos egészségügyi problémákkal hozható összefüggésbe, és az optimális tiaminfogyasztás fontosságára hívják fel a figyelmet a kognitív hanyatlás elkerülése érdekében. A kutatás eredményei rámutatnak arra, hogy az ideális mennyiségű tiaminbevitel és a kognitív tesztek pontszámai összefüggésbe hozhatók, valamint a megfelelő tiaminmennyiség határesetei minimális kockázatot jelentenek.

Tovább a cikkhez