A kép forrása: Dívány
A narancslé, az almalé és a baracklé nagyon népszerű italok, de vajon melyik gyümölcs- vagy zöldséglevek valójában a legegészségesebbek?
A gyümölcslé különböző fajtái közül a narancslé a legnépszerűbb az Egyesült Államokban, míg a világon számos más kedvelt változat is fellelhető, mint például az almalé, a mangólé, a szőlőlé és az ananászlé. Magyarországon sokak által kedvelt a baracklé is. Fontos figyelni a kiválasztásnál, mert sok gyümölcslé cukorral édesített ital, melyek többnyire hozzáadott cukrokkal, például magas fruktóztartalmú kukoricasziruppal készülnek. A 100%-os gyümölcslé tápanyagban gazdag választás, mely csak gyümölcsből vagy zöldségből készül, hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Az egészséges italok közé tartoznak többek között a gránátalmalé, a céklalé és a paradicsomlé, melyek magas antioxidáns-, C-vitamin- és káliumtartalommal rendelkeznek, és alacsony a cukortartalmuk.