A “Zöldség: A Vércukorszint Csodája a Szegények Eledelében

A "Zöldség: A Vércukorszint Csodája a Szegények Eledelében

Fogyasztásával még akár a cukorbetegség elkerülése érdekében is sokat tehetünk.

A csicsóka, vagy földi körte, a napraforgófélék családjába tartozó gyökérzöldség, melyet Magyarországon is régóta termesztenek. Gazdag tápanyagtartalma és prebiotikus rosttartalma miatt szuperélelmiszerként ismert, ideális választás diétázók, cukorbetegek és egészségtudatos emberek számára. Az inulin nevű hatóanyaga segíti az emésztést, támogatja az immunrendszert, és szabályozza a vércukorszintet. Rosttartalma elősegíti az egészséges bélmozgást, és hozzájárul a hasznos bélbaktériumok szaporodásához, javítva az emésztést és az immunitást. A csicsóka rendszeres fogyasztása segíthet az inzulinérzékenység javításában, és a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében.

Tovább a cikkhez