A kép forrása: Dívány
Együnk olyan ételeket, melyek serkentik és óvják az agyunkat. Ehhez nem is kell lemondani a finomságokról, van köztük csoki és gyümölcs is.
Az ételek, amiket fogyasztunk, hatással vannak az agy működésére. A cukor pillanatok alatt felpörgeti, de rövid idő után kimerültséget és rosszkedvet okoz. Az agy számára kedvező ételek energiával töltik fel és segítik a memóriát. A tengeri halakban található ómega-3 zsírsavak fontosak az idegsejtek működésében, valamint a hangulatért felelősek. A tojásban található tápanyagok, mint például a boldogságmolekulák kialakulásában fontos aminosav, és a memóriát javító kolin. Az áfonya és az egyéb bogyós gyümölcsök antioxidánsokkal óvják az agysejteket az oxidációs károsodástól. Az avokádó és a leveles zöldségek magas tápanyagtartalommal rendelkeznek, hozzájárulva a memória és koncentráció javításához. A csokoládéban található vegyületek növelik a véráramlást az agyban, javítva ezzel a memóriát és koncentrációt.