A kép forrása: Dívány
A legtöbb magyar ételhez elengedhetetlen fűszerben szennyező anyagokat találtak egy vizsgálat során.
A Rizikometer mérései szerint a paprikaőrlemények nagy részében magas glufozinátmaradék-szintet és peszticidszennyeződést mutattak ki, noha az EU-ban 2019-ben tiltották a glufozinát használatát. A fűszerpaprika íze, csípőssége és színe a felhasznált paprikafajtáktól függ, és a fűszerkeverékek gyakran különböző régiókból származó alapanyagokból készülnek. A paprikafűszerekben számos termelő különféle növényvédőszereket használ, ezért peszticidek sokaságát találhatjuk bennük. A Nébih Szupermenta csapata korábban vizsgálta a hazánkban kapható fűszerpaprikákat, és megfelelő minősítést kapott a növényvédőszermaradék-tartalom tekintetében. A német tesztben szereplő paprikaőrlemények közül több kapott nem kielégítő értékelést, míg a hazánkban kapható termékek mindegyike „nagyon jó” minősítést szerzett.