A kép forrása: Dívány
Az egyik legfontosabb egészséges zsírnak számos növényi forrása is létezik. Érdemes ezeket beiktatni az étrendünkbe.
Az ómega-3 zsírsavak gyulladáscsökkentő hatásúak, hozzájárulnak a kognitív egészség megtartásához, és segítik a szív egészségét. A friss petrezselyem, spenót és káposzta kiváló forrásai az ómega-3-nak. Az ómega-3 zsírsavak támogatják az egészséges sejtaktivitást, az energiaellátást, és nagy koncentrációban találhatók az agyunkban és a szív- és érrendszerben. Fontos, hogy megfelelő mennyiségű ómega-3 zsírsavat juttassunk a szervezetünkbe élelmiszerekkel. A lazac, kendermag, avokádó, dió, hínár, alga, moszat, szezámmag, tahini és a legelőn tartott tehenektől származó tej jó forrásai az ómega-3 zsírsavnak. Zöld leveles zöldségek és hüvelyesek szerény mennyiségben tartalmaznak növényi ómega-3-at, de érdemes rendszeresen fogyasztani őket.