Az “Ezek a két élelmiszer leginkább növeli a szívinfarktus és stroke kockázatát” cím hatásos lenne erre a témára.

Az "Ezek a két élelmiszer leginkább növeli a szívinfarktus és stroke kockázatát" cím hatásos lenne erre a témára.

Egy friss kutatás megállapította, melyik az a két leveszélyesebb élelmiszer, ami szívinfarktust és stroke-ot okoz.

Az elmúlt kutatások során megállapítást nyert, hogy a feldolgozott és többszörösen feldolgozott élelmiszerek hosszú távú fogyasztása súlyos károkat okozhat a szervezetben. Rangsorolták az ételeket, és kiderült, hogy a feldolgozott húsok és az extrém édes italok közé tartozó ételek, szív- és érrendszeri megbetegedésekhez és akár halállal végződő betegségekhez is vezethetnek. Ugyanakkor néhány többszörösen feldolgozott élelmiszer, például a joghurt és a kenyér, alacsonyabb kockázatot jelenthet az egészség szempontjából. A kutatás során az élelmiszereket négy csoportba sorolták, és tíz csoportra osztották azokat a cukor-, zsír-, kalória- és sótartalom alapján. Fontos megjegyezni, hogy a kutatás eredményei azt mutatják, hogy a cukorral édesített italok, a feldolgozott húsok és a gyorsételek jelentősen hozzájárulnak a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásához.

Tovább a cikkhez