A kép forrása: Dívány
Életkortól függetlenül fontos az egészséges táplálkozás, így időskorban is nagy jelentősége van annak, hogy milyen típusú ételeket fogyasztunk.
A nyugdíjas korban lévőknek fontos olyan élelmiszereket fogyasztaniuk, amelyek hozzájárulnak a csontok, izmok és fogak egészségéhez. Az tápanyagszükséglet különböző lehet az idősebb férfiak és idősebb nők számára. Az egészséges táplálkozás általános jóléthez járul hozzá és csökkentheti krónikus betegségek kockázatát. 65 év felettieknek olyan étrendre van szükségük, amely több fehérjét, folsavat és B12-vitamint tartalmaz. Fontos tápanyagok az olajos halban, vörös húsban és tojássárgájában lévő D-vitamin, valamint a tejben, sajtban és halakban megtalálható kalcium. A halak fogyasztása csökkentheti a szívbetegség, stroke, demencia és makuladegeneráció kockázatát.