A kép forrása: Dívány
Télálló, mindenütt megtermő, olcsó és méltatlanul mellőzött őshonos növényünk a téli lakomák kiváló kiegészítője lehet.
A magyar társadalom kevés zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt, ami alapvetően befolyásolja az egészségi állapotukat. Az Egészségügyi Világszervezet ajánlása szerint napi négy alkalommal kellene nyers zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani a hosszú távú egészség megőrzése érdekében. Sajnos hazánkban ez nem elterjedt, évente átlagosan 45 kilónyit fogyasztunk, ami jelentősen elmarad az ajánlott mennyiségtől. Az idénygyümölcsök és szezonális gyümölcsök fogyasztása sokkal előnyösebb lenne, mivel vitamin- és rosttartalma elengedhetetlen az egészséghez. A körte az egyik legkevésbé fogyasztott, ám hosszan elérhető, télálló gyümölcsünk, melyről a növénybiológiával foglalkozók és szakácsok is csak jót mondanak.