Egészségesebb alternatíva a citromnál: rákellenes hatású összetevő a vízben

Egészségesebb alternatíva a citromnál: rákellenes hatású összetevő a vízben

A gyümölcsökben általában sok a vitamin, de a citrusfélék és ez a családtagjuk, kifejezetten egészséges ízesítő.

A lime egy különlegesen szép színű és egészséges, ázsiai eredetű gyümölcs, melyet a gyarmatosítók terjesztettek el az Újvilágban. Az immunrendszer működtetéséhez fontos szerepet tölt be a lime C-vitaminja, mely segít megőrizni az erek rugalmasságát, elkerülni a magas vérnyomást, valamint véd az ér elmeszesedése ellen. A lime a fogyókúráknak is hatékony eleme lehet, segít a hasi zsírpárnák ellen, valamint támogatja a bőr rugalmasságát a kollagéntermelés révén. A lime fogyasztása segít megakadályozni a vesekőképződést, támogatja a vas felszívódását, valamint antioxidánsokat is tartalmaz, melyek segíthetnek a rákos megbetegedések ellen.

Tovább a cikkhez