A kép forrása: Dívány
Az egyes halakban lévő vitaminok és ásványi anyagok megvédhetnek a stoke-tól.
Az étrend kisebb változtatásai is jelentősen csökkenthetik a stroke kockázatát. A rendszeres tengeri hal fogyasztás összefüggésbe hozható a betegségek alacsonyabb arányával, például a stroke és szívinfarktus kockázatának csökkenésével. A tenger gyümölcsei vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok, melyek előnyösek lehetnek a szervezet számára a betegségek ellen. Ez az ételcsoport alacsony nátrium- és magas káliumtartalommal segít fenntartani az optimális vérnyomást, hozzájárulva ezzel a stroke és szívbetegségek megelőzéséhez. A tenger gyümölcsei továbbá egészséges fehérjeforrások, jód- és szelénforrások, valamint tartalmaznak egészséges zsírokat is, amelyek segítenek az idegek és az agy védelmében.