A kép forrása: Dívány
A zsírok sem egyformák, vannak, amelyek segítenek a rák megelőzésében, míg mások épp a rettegett betegség kialakulásához járulnak hozzá.
Az új kutatások szerint az alacsony zsírtartalmú diéta összefüggést mutat az étrend és a daganatos megbetegedés között. Az olyan jó zsírok, mint az olívaolaj és az avokádó, általános egészségmegőrző szerepet tölthetnek be. Az alacsony zsírtartalmú diéta nemcsak a pluszkilóktól való megszabadulásban segíthet, de védelmet is nyújthat olyan betegségek ellen, mint a mellrák. A kutatás eredményei szerint az alacsony zsírtartalmú diéta csökkentheti a tüdőrák kockázatát, különösen a dohányosok esetében. A megfelelő élelmiszerek fogyasztásával leküzdhető a gyulladás, melynek egyik legjobb módja a gyulladáscsökkentésre nem a gyógyszeres szekrény, hanem a megfelelő étrend.