Ezeket a 11 lejárt élelmiszert jobb elkerülni: súlyos következmények lehetnek

Ezeket a 11 lejárt élelmiszert jobb elkerülni: súlyos következmények lehetnek

A lejárati idő esetükben bizony olyan, mint a szentírás.

Az élelmiszerek, mint például a húsok és a tejtermékek, korlátozott ideig tarthatók el, és fontos betartani a lejárati időket. A sajtok esetében a keményebb fajták, mint a cheddar vagy a gouda, hosszabb ideig eltarthatók a hűtőszekrényben. A lágyabb sajtok érzékenyebbek a baktériumokra, és rövidebb ideig tarthatók el. Szószok esetében is fontos odafigyelni a lejárati időre, mivel felbontás után belátható időn belül fel kell őket használni. Burgonya-, tonhal- és tojássalátát legfeljebb 3-5 napig lehet eltartható. Nyers, természetes gyümölcslevek körültekintő tárolást igényelnek a magas tápanyagtartalmuk miatt.

Tovább a cikkhez