Figyelmeztetés: Ez az ételek rövid távú memóriát rontó hatását okozhatja

Figyelmeztetés: Ez az ételek rövid távú memóriát rontó hatását okozhatja

Vajon befolyásolhatja-e az, hogy mit eszünk, azt, hogy milyen jól működik a memóriánk?

Az emberi memória három fajtáját különböztetjük meg: rövid távú, hosszú távú és munkamemóriát. A rövid távú memória rövid ideig tárol információkat, például egy telefonszámot. A munkamemóriát gondolkodást igénylő feladatokhoz használjuk, segít megjegyezni és érteni az elhangzottakat. A hosszú távú memória tárolja a pár napos vagy éves emlékeket, ahol az emlékek rövid távú memóriából kerülnek át. Az étrend befolyásolhatja a memóriát, például kékszőlő-lé vagy áfonya fogyasztása pozitívan hat az emlékezőképességre.

Tovább a cikkhez