A kép forrása: Dívány
Ez a konzerv formájában is elérhető hal nem egyszerűen jó, hanem egyenesen szuperélelmiszer. Fogyasztásának lehetőségeiről szakértő mesélt.
A cikk arról szól, hogy a tonhal magas fehérje- és alacsony kalóriatartalommal rendelkező, egészséges élelmiszer. Emellett jelentős mennyiségű ómega-3 zsírsavat tartalmaz, ami számos egészségügyi előnnyel jár. A tonhalnak nagyobb az ásványi anyag-, vitamin- és antioxidánstartalma is. A fogyasztása segíthet a szív egészségének megőrzésében, a vérnyomás csökkentésében, valamint pozitív hatással lehet az anyagcsere-folyamatokra. A tonhalban található fehérje és kálium előnyös lehet az izomfejlesztésben, zsírégetésben, valamint a vérsejtek erősítésében. A konzervált tonhal fogyasztása környezetvédelmi szempontból is előnyösebb lehet, mivel csökkentheti a kékúszójú tonhal állomány drasztikus csökkenését.