Ismeretlen, de hatásos: a rákmegelőzés és vitaminforrás zöldség, amit kevesen ismernek

Ismeretlen, de hatásos: a rákmegelőzés és vitaminforrás zöldség, amit kevesen ismernek

Ez az egészséges zöldség dísznövénynek is beillik és az erkélyeden is megterem.

A mángold a Földközi-tenger térségéből származik, és már régóta ismert és kedvelt zöldség. Magyarországon is népszerű volt, de később feledésbe merült. Az egészséges táplálkozás iránt érdeklődők számára értékes tápanyagforrás, és könnyen termeszthető. A mángold élénk színe jótékony élettani hatásokat eredményez, és magas antioxidáns-tartalma rákmegelőző hatással rendelkezik. Gazdag ásványi anyagokban és rostokban, így rendszeres fogyasztása nagyon előnyös az egészségre. A mángold különböző részei különböző módon fogyaszthatók, lehet belőlük főzelék, zöldköret vagy mártás. A levelei dekoratívak és kreatív módon is felhasználhatók az ételkészítés során.

Tovább a cikkhez