A kép forrása: Dívány
A zöldségeknek hihetetlen előnyei vannak, az agy egészségében, fiatalon tartásában is fontos szerepet játszanak.
Az agy egészségének megőrzéséhez fontos tevékenységek közé tartozik az új készségek elsajátítása, az olvasás, a mozgás és az elegendő alvás. Az étrend, beleértve az egészséges zöldségek fogyasztását is, kulcsfontosságú az agy egészsége szempontjából. A spárga, a cékla, az édesburgonya, sárgarépa, piros paprika és pézsmatök nagyszerű béta-karotin-források, amelyek hozzájárulhatnak a kognitív egészség javulásához. A zöld leveles zöldségek, mint például a kelkáposzta, a spenót és a brokkoli, gazdagok K-vitaminban, folsavban és antioxidánsokban, amelyek fontosak az agy egészségének megőrzésében. Az eper, az áfonya, a szeder és a földieper magas antioxidáns-tartalmukkal segíthetik az agysejtek közötti kommunikációt, javítják a memóriát, és szerepet játszhatnak a kognitív hanyatlás megelőzésében.