Ne hozz rossz döntést: Hagyd meg a héját a zöldségnek!

Ne hozz rossz döntést: Hagyd meg a héját a zöldségnek!

Vannak olyan zöldségek és gyümölcsök, melyekből jobb, ha úgy készítünk ételt, hogy nem hámozzuk meg.

A cukkini rendkívül sokoldalú zöldség, amely számos egészségügyi előnnyel jár. Magas víz- és rosttartalma elősegíti a bélmozgást és csökkenti a puffadást, így kiváló hatással van az emésztésre. A cukkini alacsony kalóriatartalma miatt ideális választás a fogyókúrázóknak, valamint csökkenti a szénhidrátbevitelt. Ezen kívül antioxidánsokban gazdag, támogatja a szív, a szem és a bőr egészségét, valamint potenciális rákmegelőző tulajdonságokkal rendelkezik. A zöldségben található karotinoidok fontosak a látás megőrzésében és az immunrendszer erősítésében. Fontos azonban figyelni a fogyasztás módjára, mivel nyers állapotban kesernyés íze lehet, s főzés során A- és C-vitamin tartalma is változhat. Emellett a nyers cukkini puffadást és gázképződést okozhat, de fontos tudni, hogy a héjában található a legtöbb tápanyag.

Tovább a cikkhez