A gyulladást csökkentő és emésztést segítő 8 mennyei nyers fogás

A gyulladást csökkentő és emésztést segítő 8 mennyei nyers fogás

A nyers ételek csökkentik a testzsír és a triglicerid szintjét is, ezért fogyókúrázóknak is javasoltak.

A nyers élelmiszerek fogyasztása számos egészségügyi előnnyel járhat, és még a fogyókúrának is lendületet adhat. Az élelmiszer szigorú értelemben akkor minősül nyersnek, ha nem volt 47-48°C fölé melegítve vagy finomítva. Az étrend a legtöbb esetben növényi alapú, csak nagyon ritkán szerepel benne állati eredetű élelmiszer, és kifejezetten kerülendők benne a feldolgozott, finomított élelmiszerek, tésztafélék, édességek vagy épp az alkohol. A nyers étrend követői az előnyök között említik a fogyást, az energiaszint növekedését, a krónikus betegségek rizikójának csökkenését, az általános egészségi állapot javulását. A fermentálásról korábbi cikkünkben többet is megtudhatsz.

Tovább a cikkhez