Az aggasztó táplálkozási szokások rámutatnak a magyarok egészségügyi kihívásaira: új kutatás eredményei

Az aggasztó táplálkozási szokások rámutatnak a magyarok egészségügyi kihívásaira: új kutatás eredményei

Csupán minden második ember van tisztában a napi ajánlott mennyiséggel.

A STADA Palánta Programjának friss felmérése azt mutatja, hogy csupán 10 százalékunk eszi meg napi szinten a megfelelő mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt, amit az Egészségügyi Világszervezet ajánl. A többség tisztában van a szezonális termékek fontosságával, de mégis sokan csak az éppen megkívánt vagy olcsó zöldségeket és gyümölcsöket választják. A kutatás rámutat arra is, hogy a magyarok nagy része ismeri a zöldségek és gyümölcsök szezonját, és sokak számára fontos a szezonalitás. A vásárlás leggyakoribb helyei a hiper- és szupermarketek, valamint a zöldségesek, de sokan vásárolnak közvetlenül termelőktől is. Fontos szempont a vásárlás során a helyi termelők támogatása is. A felmérés eredményei arra is rávilágítanak, hogy a gyerekek minél korábbi koruktól érdemes megismertetni a zöldségeket és gyümölcsöket, hogy természetessé váljon számukra a mindennapi fogyasztás.

Tovább a cikkhez