A kép forrása: Femina.hu
Ezek a vacsorák tökéletesen illenek a mediterrán diétába, még a fogyást is elősegítik.
A mediterrán étrend növényi alapú ételeket és egészséges zsírokat tartalmaz, a hal és a baromfi mérsékelt fogyasztását javasolja, és korlátozza a vörös hús és feldolgozott élelmiszerek bevitelét. A diéta számos egészségügyi előnnyel jár, például csökkenti a szívbetegségek, a stroke, a 2-es típusú cukorbetegség és bizonyos rákos megbetegedések kockázatát, valamint elősegíti a fogyást. A központi szerepet a gyümölcsök, zöldségek, teljes kiőrlésű gabonák, hüvelyesek, diófélék és magvak játsszák, melyek gazdagok vitaminokban, ásványi anyagokban, rostokban és antioxidánsokban. Az olívaolaj az elsődleges zsírforrás, mely egyszeresen telítetlen zsírokat tartalmaz, jótékony hatással a szív egészségére. A lehetőséget biztosít a kiegyensúlyozott étrend részeként a vörösbor fogyasztására is, melynek antioxidáns-tartalma és a resveratrol egészségügyi előnyöket biztosít. A mediterrán diéta alapanyagai között szerepelnek olyan kulcsfontosságú összetevők, mint a gyümölcsök, zöldségek, teljes kiőrlésű gabonák, hüvelyesek, diófélék, magvak, olívaolaj, halak, baromfihús, valamint a vörösbor.