A kép forrása: ripost
Sokat tehetsz velük a szemed egészségéért.
Az egészséges étrend fontosságát hangsúlyozva bemutatjuk a látásjavító ételek szerepét a szervetünk megfelelő működésében. A C-vitaminban gazdag élelmiszerek támogatják a szem véredényeinek egészségét és csökkentik a szürkehályog kialakulásának kockázatát. Az E-vitamin és tápanyagok segíthetnek az időskori makuladegeneráció megelőzésében. Az ómega-3 zsírsavak enyhítik a szem szárazságát és védik a szembetegségektől. A béta-karotint tartalmazó narancsszínű zöldségek javítják a sötétben látást és védik a szem szöveteit. A cink- és A-vitaminban gazdag ételek segítenek az UV-sugárzás elleni védelemben, míg a tojás lutein és cink tartalma segít megőrizni a retinát a képernyők kék fényétől.