A kép forrása: ripost
Segítünk eligazodni a tökfajták között!
A sütőtök kiváló forrása az összetett szénhidrátoknak és fontos rostoknak, amelyek hozzájárulnak a rákbetegségek megelőzéséhez. A sütőtök gazdag káliumban, niacinban, vasban, mangánban és karotinoidokban, melyek segítik a bőr és látószervek egészségét. A béta-karotin A-vitaminná alakulva erősíti a csontokat, és csökkenti bizonyos betegségek kialakulásának esélyét. A sütőtök továbbá B6, C-, E-vitaminnal és folsavval gazdagítja étrendünket, valamint csökkenti a vérnyomást. Fontos figyelni a sütőtök kiválasztásakor, hogy érettségét és minőségét ellenőrizzük, valamint megfelelően tároljuk. Különböző fajtáit eltérően célszerű felhasználni, figyelve arra, hogy ne dísztökből vásároljunk fogyasztásra.