A kép forrása: ripost
Hiába megszállottak a tésztás ételekkel, nem túlsúlyosak.
Az olaszok híresek konyhaművészetükről, amelynek titka a mediterrán étrendben, mely egészséges és finom alapanyagokat tartalmaz. A statisztikák szerint az olaszok a legkevésbé túlsúlyosak Európában, ennek titka lehet az étkezési szokásaikban. Az olaszok nem csak a tésztás ételeikről híresek, hanem a mediterrán országként természetes alapanyagokat fogyasztanak, mint a tenger gyümölcsei, az olívaolaj, és az egészséges zöldségek, gyümölcsök. Az étrendjük fontos elemei a halak, baromfi, minőségi tejtermékek, teljes kiőrlésű gabonák, és a hüvelyesek. Az olaszok művészi szinten végzik az étkezést, szertartásként kezelik, lassan, komótosan és beszélgetve, ami hozzájárulhat a túlsúlyosság alacsony arányához.